Scheepsbouwkunde

SCHEEPSBOUWKUNDE

Argos Engineering B.V. voert diverse scheepsbouwkundige werkzaamheden uit; van (voor)ontwerp tot detail engineering. Indien gewenst ondersteunen wij tijdens alle facetten van de bouw / refit / reparatie van diverse scheepstypen.

Voorontwerp

Het maken van een voorontwerp is een vak apart aangezien een schip, naast haar functionele eisen, aan diverse wetgeving (CE / SOLAS/Vlagstaat) en klasse -eisen dient te voldoen. Argos Engineering maakt op verzoek een ontwerp (studie) inclusief gewicht schatting, snelheidspredictie en conceptbestek (bouw / functioneel). Indien gewenst bieden we ook ondersteuning met het laten uitvoeren en interpreteren van sleepproeven.

Ontwerp

Tijdens het ontwerp van een schip maken wij op verzoek alle relevante (keur) arrangement tekeningen voor u zoals:

  • Constructieplannen;
  • Structurele brandbescherming plannen;
  • Brandbescherming & Veiligheidsplan;
  • Indeling tekeningen van ruimten;
  • Overige (keur / klein ijzerwerk) tekeningen;
  • Keurdocumenten zoals stabiliteitboekwerken, SOPEP etc.

Aangezien Argos Engineering een geheel onafhankelijk bedrijf is maken wij ook inkooplijsten en offertevergelijkingen.

Bouw

Tijdens de bouw / reparaties worden op aanvraag  inspecties voor u uitgevoerd om te controleren of alles volgens de relevante wetgeving / uw werfstandaard plaats vindt. Deze bouwbegeleiding kan worden uitgevoerd in zowel binnen- als buitenland.
Indien de inzet van Argos Engineering bij u (deels) op locatie plaatsvindt kan er tijdens de bouw getoetst worden aan de bouwplanning. Op deze wijze is in gezamenlijkheid en in een vroeg stadium aan te geven of plan data realistisch zijn. Indien nodig gaan we daarop de benodigde acties in een stappenplan uitzetten.

Oplevering / Garantie

Opleveringen van schepen zijn vaak hectische tijden, waarin vaak nog veel geregeld moet worden met klant, classificatie bureau, vlagstaat en diverse onderleveranciers terwijl het schip in bedrijf wordt gesteld. Tijdens de oplevering / garantie periode ondersteunt  Argos Engineering u op diverse manieren.