Over ons

VACATURES

We zijn opzoek naar versterking! Een team vol kennis van de sector en regulering met hands on mentaliteit kijkt uit naar je komst. Voor meer informatie:

Naval architect / Project coördinator

Piping engineer

Achtergrond Argos Engineering

Naamgeving

De naam Argos Engineering vindt zijn oorsprong in de Griekse mythe van de Argonauten en de zoektocht naar het Gulden vlies.

Toen Jason op zoek ging naar het gulden vlies had hij een schip nodig om naar de Zwarte Zee te varen. Hierop riep hij Argos te hulp om een schip te bouwen; de Argo, waarnaar Jason en zijn reisgenoten vernoemd zijn: De Argonauten.

Argos is hiermee één van de eerste mythologische scheepsbouwers.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het hele verhaal van Jason en de Argonauten klik dan op deze link.

Logo

De Argo is een Griekse trireme die wordt voortbewogen door riemen en, over het algemeen, twee met zeilen uitgeruste masten. Om de naam Argos Engineering kracht bij te zetten is er gekozen voor een logo dat op stilistische wijze een Griekse trireme uitbeeld.

Trireme

Argos Engineering is in 2006 opgericht door Jaap van den Hul-Kuijten en Gerrit Knol.  Jaap van den Hul – Kuijten is afgestudeerd aan de TU-Delft als maritiem werktuigbouwkundige terwijl Gerrit Knol is afgestudeerd aan de HTS Haarlem als scheepbouwkundige. Beide heren hebben door hun ervaringen bij andere werkgevers ruime kennis opgedaan om multidisciplinair inzetbaar te zijn.

Argos Engineering voert zijn werkzaamheden uit vanuit het kantoor in Groningen of bij u op locatie, in binnen en / of buitenland. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder de DNR 2005 voorwaarden welke gratis zijn op te vragen via info@argos-engineering.nl